Diskuse

I politik je jenom člověk........

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Homo sapiens, čili člověk moudrý. Dá se toto tvrdit o některém z politiků? I když pan Sobotka odstoupil od své,, jistě oblíbené" práce, zanechává po sobě dost zvláštní stopy. Sám za sebe jsem odsuzoval některé jeho ,,snahy" které mnohdy, jako jiné, špatně promyšlené činy a nedotažené věci , svědčily o jeho lásce k dobře zaplacené politice a vztahu k člověku . Třeba v březnu v roce 2015 usedl pan Sobotka na invalidní vozík a nechal se vozit sekretářkou, s úmyslem ukázat že on, mimo jiné dělá také něco pro invalidní občany. Proč si nevyzkoušel tedy, co všechno tito lidé kolikrát musí absolvovat aby se třeba domohli svých práv, Proč radši sám nevozil alespoň celý den nějakého invalidu. Jistě že politik je člověk, až bude politikem robot, možná že se i zlepší stav státní pokladny. ..:-)

0 0
možnosti
MB

Volně navazuji na p. Brauna, možno ještě doplnit o H.Himmlera, šéfa SS, zřizovatele koncentračníchb táborů, který dbal jako dobrý otec o svou rodinu, (zveřejněné dopisy). Pak se ukazuje, že politika je světem zvláštním. Zřejmě přináší osobní hohatství - každopádně nepřináší osobní štěstí. Pak paradoxy, společnost - stát se dává do pořádku, nezvládá se základ základu, manželství, otcovství ... Všichni rozvedeni s vyjímkou mazaneho V.Klause. Ten konal (Zá) lety s mladou letuškou a žena byla vyslána na Slovensko. J.Paroubek snídal u Kempinského , sám vypocítil, že je nadán vyšší mocí, (jeho slova), dnes se stal jogínem a cvaká zuby, (viz web). Originálně, mohamedánsky to řeší D.Rath - pro jistotu má dvě domácnosti ... B.Sobotka je pak mizerný vůdce, ale zase docela optimálním typem houževnatého a výkonného úředníka. Přínos má - rozproudil nové pohledy na hrad a oligarchu. Zda mu to k jeho štěstí stačí, to nevím. Myslím - tedy jsem - myslím, že je lépe stát mimo politiku ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Vaše úvaha platí pouze v okamžiku, kdy máte zájem nebo možnost se s dotyčným politikem setkávat osobně a na soukromé bázi. Jako občan a volič ovšem jen málokdo uvažuje o politikovi v rovině, jaký je to člověk. Z různých dochovaných materiálů je možno zjistit, že i ten Josef Mengele byl v soukromém životě příjemný a zábavný společník a vámi zmíněný Hitler působil nesměle až plaše.

Takže ano, máte pravdu že politik je taky jen člověk ale to člověčenství odsunuje do pozadí v okamžiku vstupu do politiky.

1 0
možnosti
Foto

Zkratka politici i doma hrají divadlo.

0 0
možnosti
JA

On by si to ten Bohuš nejraději v té své šedi a nenápadnosti dovládl (pak předpokládám by se zdekoval do Bruselu), jenže dostal politické zadání (od koho se tak úplně přesně neví, kdo byl ten "mistr loutkař"), vystrnadit z vlády za každou cenu AB, protože ten byl pro všechny osinou v zadku, jak se s oblibou dnes říká, vadil všem "napříč politickým spektrem". Svého úkolu se ujmul velmi nerad, to na něm bylo hodně vidět a nezhostil se ho moc dobře, bylo mu jasné, že ať to dopadne jak dopadne, bude to jeho konec (a možná ani ten vytoužený Brusel nebude). Takže když jsme ho viděli vymýšlet demise nedemise a nepřesvědčivým hlasem deklarovat, že se bije za demokracii, mohlo by nám ho být i líto. Takže z toho možná pramení vaše zamyšlení, že by nemusel být až tak špatným člověkem. Možná není, možná byl jen ve špatné chvíli na špatném premiérském místě. Přidávám se k panu Pražákovi, nezbývá než váš přístup ocenit R^.

1 0
možnosti
Foto

Tím politickým loutkařem byla Sněmovna, protože nepřijala vysvětlení Babiše o jeho nákupu korunových dluhopisů.

0 0
možnosti
Foto

R^Beato, tohle umi malokdo, hledat dobre vlastnosti na cloveku, jako je BS, v situaci v jake je a navic za CSSD. Ackoli jsem nikdy nebyl priznivcem jeho ani te partaje, ocenuji Vasi hlubokou lidskost.:-)

3 0
možnosti
Foto

To není lidskost, to je ovčí syndrom. ;-D

2 2
možnosti
Foto

R^rozhodně nebyl tím nejhorším zjevem na naší politické scéně-spíš naopak

4 0
možnosti