Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, tak nějak, je dobře, že projevujete sympatie ke Gretě, malému dítěti, které ani nechápe, že jej někdo může napadat, když upozorňuje na tak závažné problémy. No, projevujete také sympatie k lidem, včetně jejích rodičů, kteří zneužívají jejího stavu k prosazování svých mírně řečeno kontroverzních zájmů? Je smutné, že se najdou lidé, kteří napadají malou dívku, ale je to asi proto, že si neuvědomují, že ji do této role vmanipulovali její rodiče a zvěstovatelé klimatického konce světa. Dle mého názoru je potřeba, dožadovat se nápravy tohoto stavu, kdy jsou děti zneužívány pro zájmy nátlakových skupin. Maoismus, fašismus a stalinismus jsou toho vrcholným příkladem. :-(

3 0
možnosti
Foto

Beatko, dobře děláte. Mně když někdo nadává, tak neodpovídám a tu svoji pravdu si bráním v duchu. Proč zabředávat do zbytečných hádek, jejichž výsledkem kromě promarnění času a vzteku je to, že zúčastnění lpí na svojí pravdě ještě více? Mluviti stříbro, mlčeti zlato - krásné pořekadlo. Vyřčená slova už nelze vzít zpět.

2 0
možnosti

J69i25ř80í 10J93a90n97d84a

28. 8. 2019 14:29

Gréta není nositelem nějakého "názoru", ale nositelem nové ideologie. Stejné, jako je vyčpělý marxismus.

Gréta je totéž, jako byli v 50. letech všichni ti "zažraní" komsomolci a svazáci. Jako ti agitátoři, co běhali po vesnicích a přesvědčovali ty hloupé sedláky, aby rozorali meze.

Gréta je prostě přesně ta svazácká figura, jaké dnes může vidět v budovatelských filmech pro pamětníky z 50. let.

16 0
možnosti

Dámo, píšete, co je tu najednou "ekologů" a "odborníků". Jakým právem hodnotíte znalosti lidí, o kterých nic nevíte a naopak povyšujete nad ně vzdělanost nějaké šestnáctileté holky? Ona má být ten odborník ?8-o Píšete, že ten, kdo se domnívá, že příroda se přirozeně brání a transformuje, je ateista si kálí do úst, protože věří v Boha. Jak jste na to přišla?8-o

Lidi nekritizují to, že by se lidstvo mělo chovat zodpovědněji. Lidem s mozkem se nelíbí to, že čistě marketingový produkt, šestnáctiletá holka, je dávána za nedostižný vzor, i když její chování tomu neodpovídá. Zkuste si někde vygooglit, čím jsou její rodiče, v čem se angažují a jak krásně bohatnou.

14 0
možnosti

P68e83t16r 76T77o13m91e97k

28. 8. 2019 12:14

Gréta není nic jiného než, zneužívaná, nemocná, zatím ještě hloupoučká holčička. A zrovna vy Beatko byste to měla pochopit. Divím se vám.

13 1
možnosti

Autorka asi myslela Krétu :-)

2 0
možnosti

A taková jste milá dáma na fotce ... :-)

2 0
možnosti

Letos na ekonomickém fóru v Davosu Greta Thunbergová prohlásila přesně toto, cituji: "Nechci, abyste nám dávali naději. Chci, abyste začali panikařit. Chci, abyste pocítili strach, který cítím každý den. Chci, abyste jednali tak, jako v krizi."

Představte si, že by politici jejích výzev uposlechli a rozhodli se je uvést do praxe pomocí politických opatření. Politici, kteří jednají v duchu krize, paniky a strachu, dělají kroky, které zná celá lidská historie – příkazy, zákazy, omezování, represe. Přesně tímto způsobem jednají politici, kteří chtějí řešit skutečnou nebo domnělou krizi. Můžete mně věřit, že mnozí politici si nepřejí nic jiného, než právě tohle. Nemuseli by nikomu nic vysvětlovat, nic obhajovat, nikomu se zodpovídat. Prostě by jen řekli "je krize, tak podle toho jednáme". Pokud si někdo myslí, že panikaření, strach a krizové jednání vyřeší problémy s klimatem, tak je úplně vedle. Je to cesta, jak zničit demokracii, pluralitu názorů, tvořivost a lidskou svobodu, což jsou jediné principy, které vedou ke skutečnému řešení problémů.

18 0
možnosti

Má to však jeden drobný háček...zatím jsem neshledal, že by se nějaký skutečný problém vyřešil pluralitou názorů. Těch je tolik, že přes ně nakonec vlak nejede.

jako lidé máme jeden velký problém. Nedokážeme a nebo nechceme se v drtivé většině, která by měla teprve tu pořádnou sílu něco skutečně změnit, na čemkoliv shodnout.

0 0
možnosti
Foto

Kritizovat někoho neznamená žádný hon. Možná Vám to uniklo, ale ještě kritiku nezakázali...

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS