Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dříve jsme také nechodili pro ránu daleko a ti co žalovali, nebo ubližovali slabším, dostali po vyučování nakládačku. Řešili jsme si to však sami a tyto výchovné metody byly většinou ku prospěchu těm patolízalům. Prostě děti vychovávaly děti, to je to, co dnes chybí.

Hodnoty se jaksi převrátily, není důležité jaký jsi, ale co máš, jaký ohoz, mobil, kam jedeš o prázdninách a jak dobře si stojí tvoje rodina. Toto se však nevylíhne v dětských hlavičkách, to někteří snobští rodiče přikládají pod kotel a vypočítávají priority, které jsou pro ně na prvním místě a udělají tím z dětí malé sobce, pro které potom základní hodnoty neplatí. Tak se stane, že ne Marek Dušín, ale povrchní slaboch se špatným prospěchem povede kolektiv, protože si dokáže kamarády koupit a společně ničí morálku třídy, podrývají autoritu učitele a šikanují ty, kteří s nimi netáhnou za jeden provaz.

Lidé, kteří zbohatli pilnou prací, na které se podílely i generace před nimi, jsou většinou skromní a nenápadní, ovšem ti, kteří podnikají, krachují a znovu zakládají nové firmy se stejným výsledkem, dávají svoji nadřazenost okázale najevo a pro své děti jsou velkým vzorem a příkladem.

Tedy když táta doma označí někoho za lůzra a zařadí do té skupiny i učitele a osobním příkladem ukáže synkovi, jak povýšeně je třeba se k těmto lidem chovat, je jasné, že autorita vyučujícího klesne a on potom nemá šanci, chybu rodiče napravit.

0 1
možnosti

Že by učitelé řvali - to jsem si nevšiml. Kdy naposledy stávkovali ? Jo nedávno někteří měli černou pásku...

O platech učitelů se více mluví - i přes zvýšení platů za poslední roky, v průběhu 10 let v průměru profesí klesali.

0 0
možnosti

J86i84ř41í 63P30l76í64v52a

18. 6. 2019 16:38

Proč ta "chudá..." neodejde ze školy, když ji tam šikanují? PŘÍČINOU šikany je prostředí, ze kterého člověk nemůže odejít. Tedy: vězení, zaměstnání, ze kterého nechci z různých důvodů odejít, povinná školní docházka.

1 0
možnosti
Foto

Píšete o dvou zcela nesouvisejících věcech. Šikana byla ve škole už v dobách mých návštěv této instituce. Důvod se vždy našel. "Chudé" svačiny, kdy některé děti v době "skvělého socialismu a zářného budování komunismu", nemohly chodit na obědy nebo jím rodiče nemohli zaplatit školní svačiny, nebo neatraktivní oblečení. To byla poměrně častá tvář vyspělého socialistického školství. Jinou záminkou býval například dobrý prospěch, protože dotyčný či dotyčná byli označení za šprta. Anebo naopak, slabý žák byl terčem posměchu. Anebo fyzická nedostatečnost, neprůbojnost...stačí si vzpomenout a nemít klapky na očích. S tím ale samotní učitelé moc nezmohou. Dnes navíc mají situaci těžší v tom, že v mých dobách, když byl učitel na úrovni a žák si vyskakoval, tak mu kantor jednu fláknul a bylo po ptákách. Dnes musí učitelé vycházet z "nových poznatků", a kam to spěje vidíme nejen v Česku ale celosvětově. V USA nosí děti do škol zbraně, v Rusku je zase populární nepopulárního žáka zapálit.

4 0
možnosti

Já jsme na rozdíl od vás ve školství 12 let pracovala a vím, co paní učitelky umí a jak povrchní dovedou být. nebudu se tu zabývat minulostí - zajímá mě dnešek. A ten v tomto ohledu hodně pokulhává.

0 0
možnosti
Foto

Vám osobně doporučuji se zastavit nad sebou, nad tím, proč Vám syn ukazuje Váš život, který je plný zášti, neskutečného vzteku a neustále hodnocení. Až toto pochopíte, pak se z Vás stane něco, čím jste se měla původně narodit. Žijete tím, že píšete o mrtvých umělcích, stávkujete za zloděje, hodnotíte něco, co Vám nepřísluší. Dnešní článek je trochu výjimkou, ale vřele doporučuji, zastavte se, jinak ...... ale to nemá cenu psát.

1 1
možnosti

Koukám, že nějak neumíte vydýchat to, co jsme vám sdělila pod dnešním vašim blogem. Já píšu o lidech, ktreých si vážím, kteří něco dokázali, něco znamenali a zabývám se tím, kde se evidentně stala křivda. Oproti tomu Vy tady řešíte pouze svou valstní osobní důelžitost - a la Pallas Athéna, rajčata, štětky na záchod, sprdunk submisivních mužů a dělníků-které hážete do latě;-D - a podobné nesmysly. Opravdu nerozumím tomu, že vám tu vaši sebechválu někdo ejště konzumuje a vaše samochvála zavání na dálku. Čechům vnucujete Řecko a ani netušíte, jak směšné a trapné to je-především v otázce toho, že vám ĆR umožňuje v ní žít a mít své aktivity, které jsou přinejmenším dost ........ A můj syn: tak pro vaši informaci - je kromě svých stavů- velmi srdečný a citlivý kluk, takže jestli je to směrem ke mně o zrcadlení, tak v tomto ohledu můžu být asi velmi spokojená. Před takovými osobami vašeho ražení, ktreé mají ten podivný nebezpečný "dar" uchvátit lidi a vnutit jim svou "úžasnost" a slibotechnovskou manýru - v níž se znova znova projevuje potřeba vyřešit si nějaký osobní mindrák - se já nikdy nezastavím a moc ráda budu před nimi varovat. Ćusík, Katko, slunce v duší. Pozdravujte v Řecku;-).

0 1
možnosti
Foto

Beatko, myslím si, možná na rozdíl od paní Blahové, že šikany je dnes ve školách mnohem více než za minulého režimu. Myslím tím základní školy (nikoliv učňovské školy, tam byla šikana vždy). Někdo tady psal, že záleží na vedení dítěte v rodině; já si ale myslím, že můžete sebelépe dítě doma vést, ale když přijde do školy mezi spolužáky, kteří závodí v tom, kdo bude mít na mobilu nejlepší nahrávku nějakého bití, je náhle rodina zapomenuta. Důvodem jsou tedy hlavně ty internetové sociální sítě. Že jsou dnes mezi dětmi větší sociální rozdíly než dříve, to samozřejmě také hraje roli. Co je však nejsmutnější, to je asi přístup učitelů. Nevěřím tomu, že přidávání peněz zlepší práci (nejen učitelů). Je to v člověku, jak chápe svoje poslání, které není degradováno jen na pouhé vydělávání peněz, ale je skutečným posláním. Když mohou čtrnáctileté holky před budovou školy kouřit a mluvit sprostě a žádného učitele to asi nezajímá, protože už mají padla, pak je to špatně.

2 3
možnosti

R^, souhlas, Jarmilko, úplný.

0 0
možnosti

I37v67a12n44a 57L63a62n24c60e

18. 6. 2019 13:17

Já mám jiný nápad. Pokud se opravdu ukáže, že dítě nebo děti šikanují spolužáky nebo učitele, tak bych volala k odpovědnosti rodiče. Rodiče by měli mít odpovědnost za dítě do 15 ti let. Kvůli šikaně by dostali rodiče pokutu a věřte tomu, že oni by si potom doma svému šikanovateli patřičně domluvili. Hlavně, kdyby se ta pokuta několikrát opakovala. Je to špatný nápad?

1 0
možnosti

Ivanko, máte určitě pravdu v tom, že rodiče musí být v takové věci okamžitě kontaktováni. Ta pokuta......Mám za to, že jsou dostupné prostředky už teď k dispozici: snížené známky z chování, podmínečná vyloučení, vyšetření těch, kteří se šikany dopouštějí - protože to jsou často nepodchycené případy ADHD onemocnění a s ním spojenými poruchami chování..... a v neposlední řadě i výchovné ústavy - pokud se šikana stane vyloženě trestným činem.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, jelikož jsem ke školství taky "přičichl" nutno říct, že co mi při práci se studenty občas svazuje ruce i nohy je dojem, že škola má vyřešit absenci času na výchovu v rodině. To si troufám říct, ale není správně...

Ve svém okolí se spíš než s lhostejností klasických učitelů setkávám s možná až zbytečným neustálým omlouváním základních povinností žáků jako je včasná docházka na hodinu.Je to možná blbost, ale pokud si učitel nedokáže srovnat alespoň tohle, co by pak chtěl s žáky dokázat víc...

A k beztrestným útokům na prezidenta, středoškoláci a učni u nás... pro ně je to svět, který je nezajímá z 99%, takže jednou jsem řešil za celý školní rok dotaz na premiéra a to ještě ne útočný. Jinak mají úplně jiné starosti.

4 0
možnosti
Foto

Řešení je velmi jednoduché. Zrušit povinnou školní docházku a nahradit ji povinným vzděláváním, kde nebude povinnost vzdělávat se ve státních školách.

3 1
možnosti

Dnešní doba sama, na číslech dokladuje to zřejmé. Chudoba se nekoná - práce je dost. Kdo chce pracuje - Zaopatřuje sebe a děti. Kdo chce - chudobu si vyhledá. Vámi popisovaný problém je složitější. Rozdíly byly a budou. Řada nosných pojítek je v rozpadu - Počínaje rodinou - Spojnicí podpory - Rodiče škola + Postavení samotného Už úředníka ! = Učitele. Předpokladem motoru společnosti je vzdělanost + šikovné ruce těch pracovitých. Problémů opět kopec. Učitel je v podstatě "Směšná postava bez kompetencí, autority" a řádné mzdy. Je skutečně otázka, proč by nadaný chlapec měl dělat Kantora? Rodinu máme učitelkami doslova přecpanou. Sestra mé ženy - Tu revoluci - V revoluci školství vzdala! Šla do předčasného důchodu ! Já se jí nedivím ... :-)

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS